Hogyan legyen jobb férj?

15 tipp a normális párkapcsolathoz

2016. június 08. - Bus István

Nem titok: a Playboy szerkesztőségében jobbára megállapodott emberek készítik a lapot. Például Vida Feri főszerkesztő-helyettes és én is házasok vagyunk – ráadásul fel tudunk mutatni gyereket is. (Fejenként egyet. És lányt!)

De nem kell házasság ahhoz, hogy az emberben megjelenjen az igény arra, hogyan lehet normálisabban együtt élni. A női lapok természetesen tele vannak minenféle jótanáccsal. Néha a férfiak számra is, hiszen a női magazinok szerkesztői abban bíznak, hogy ha egy férfi véletlenül felnyalábol egy női lapot, és bevonul a vécére, vagy nyaraláskor kíváncsiságból belenéz, akkor elcsípik a férfiaknak szánt jótanácsokat. (Meglepő egyébként, hogy mennyi nő olvassa a Playboyt, és az is, hogy mennyi férfi néz bele nem csak véletlenül, hanem tervezetten egy-egy női lapba.)

Nagyon klassz, ha az ember "megszerez" valakit, megtartani viszont annál melósabb a dolog. A melóról: nem kell megizzadni, megtörni, belerokkanni. Annyi a titok, hogy egy kicsit jobban kell figyelni, és néhány apró figyelemsséget bevetni. Teljesen triviális dolog a virág, az ember szinte szégyelli is, hogy ilyesmire felhívja a figyelemet, ugyanakkor mégis hatásos. Mielőtt megvetted, gondoltál a nődre. Mikor átadod, az is egy jó pillanat. Ennyi és nem több, egyszerűen jót tesz az otthoni légkörnek.

Érdemes néha rákérdezni, hogy miben tudsz változni. Egy alkalommal, amikor a feleségem eléggé ki volt bukva, azt mondta, soha többé ne tegyem a bejárati ajtó elé a cipőmet, mert az halálosan frusztrálja. (Természetesen nem ezen volt kiborulva, de a beszélgetés közben előtört belőle ez is.) Azóta kínosan figyelek erre. Lehet tehát, hogy nem is tudsz róla, de van egy olyan szokásod, ami miatt a partnered legszívesebben elvágná a nyakad egy konyhakéssel. Tudd meg, mi ez, és hagyj fel vele!

Hogy a párkapcsolati béke mennyire fontos, az jól látható a legfrissebb Playboy Exclusive-ban, amelynek a "How to be a Playboy?"-szekciójában megosztottunk az olvasóinkkal tíz tippet, hogyan lehetnek jobb férjek. Ezeket az apró, de hatásos tanácsokat ide be is illesztem most.

 

Nem kell éjféli szerenádot adnia az ablak alatt és nem szükséges dél-amerikai hőlégballon-túrával meglepnie feleségét ahhoz, hogy jobb férj legyen. Az apró dolgokon múlik minden. 

  1. Mosogasson el!

Tudjuk, hogy semmi kedve hozzá, de messze nem akkora áldozat, amennyire hálás szokott érte lenni egy feleség. Vagy vegyen egy mosogatógépet és onnantól csak a ki- és bepakolás lehet kérdés.

  1. Főzzön vacsorát!

Szokták mondani, hogy a férfiakon a hasukon keresztül vezet az út, ez a stratégia azonban a nőknél is ugyanúgy működik. Járulékos haszonként még jól is fog lakni, ha pedig esetleg valami félresikerül, akkor csak magát hibáztathatja érte. Papírdobozból enni a mentő-pizzát ugyanolyan romantikus gyertyafény mellett.

  1. A főzéshez öltözzön fel!

Kuktasapka nem szükséges, póló és alsónadrág viszont igen. Ahogyan az otthoni léthez általában is.

  1. Legyen figyelmesebb!

Nem kell hatalmas csokor vörös rózsát küldenie felesége munkahelyére, elég ha megkérdezi tőle, milyen napja volt. Fontos, hogy a kérdés feltevése közben ne nyomkodja a telefonját és felesége azt lássa az arcán, hogy őszintén érdekli a válasz. Meg fog lepődni, miket is elmesél ezután!

  1. Kapcsoljon ki!

Egyértelműnek tűnik, hogy többet kéne a felesége szemét néznie, mint telefonjának kijelzőjét? A gyakorlatban sajnos ez sokszor nem így van, pedig minden kutatás azt bizonyítja, hogy a telefonnyomkodás és a magánélet boldogsága között fordított arányosság áll fenn.

  1. Ne aggódjon!

Hajlamos magában tartani a problémákat, amik szépen csendben a fejére nőnek? Hiába nem beszél róluk, higgye el, hogy ez kívülről is pontosan látszódik! Ha nyomasztja valami, ossza meg azt a feleségével, aki azon túl, hogy meghallgatja, sokszor a megoldásban is sokat segít.

  1. Bókoljon!

Ne csak akkor, amikor társaságban vannak, vagy ne csak akkor, amikor kettesben vannak. Nyomós okok szóltak amellett, hogy éppen azt a lányt választotta feleségül – az ugye senkinek sem volt döntő érv, hogy a lány már nagyon akarta? –, és nem kell gondolkodnia azon, miket is szeret benne. A haja? A bőre? Az illata? A hangja? Esetleg mindez együtt? Nem árt, ha néha elismétli ezeket neki is! 

  1. Tartson rendet!

Az egyetemi albérletben még nem volt gond, ha a koszos és tiszta ruhái egy-egy kupacban voltak a földön, azok az évek viszont elmúltak. A koszosat a szennyesbe, a tisztát a gardróbba!

  1. Nem pénzkérdés!

Persze, hogy fontos a pénz, a kérdés az, mennyire? A kutatások azt bizonyítják, hogy azok, akik magasra jutottak a ranglétrán, gyakrabban elégedetlenek házasságukkal, mint azok, akik átlagos karriert futottak be. Utóbbiak ráadásul jobban tiszteletben tartják a másik fél véleményét.

 10. Legyenek egy csapat!

Az “én” és az “ő” helyét váltsa fel a “mi”. Egyszerűnek hangzik, de nem mindig lesz az, ha viszont sikerül megvalósítani, akkor sokkal könnyebben és hatékonyabban tudnak fellépni a feladatokkal és a problémákkal szemben.

  1. Mozduljanak ki!

Közhely, de nagyon igaz. Nem kell minden nap és még csak nem is muszáj minden héten kényszeresen valami teljesen újat csinálni, de az biztos, hogy a hosszú és jó házasság titka a sok aktív közös élmény, ezeknek pedig csak kisebb része keletkezik otthon a lakásban.

  1. Nevessenek!

Az életben egy rakás humoros helyzet van, amikben egyetlen dolgot igazán jó csinálni: nevetni. Teljesen mindegy, hogy ezt a másikon, magukon, vagy egymáson teszik.

  1. Egyenek későn!

A munkahely és az otthon hangulata és feladatai között többnyire elég nagy a váltás, ami nem mindig megy gombnyomásra. Érdemes ezt a problémát megosztania feleségével is és kialakítani egy, a kettő közti átmeneti zónát. Ilyen lehet például az, ha a kettő között elmegy futni, ami közben elrendeződnek a gondolatai és a vacsora is jobban esik utána.

  1. Fejezze be!

Ha csak egy korty tej, vagy gyümölcslé maradt a dobozban, akkor azt inkább igya meg, ne tegye vissza a hűtőbe.

  1. A minőségi idő számít

Zavarja, hogy nem tudnak sok időt együtt tölteni? Akkor legyen az a kevés idő minőségi! Ehhez nem muszáj operába, vagy Michelin-csillagos étterembe menni, az is elég, ha kettesben beszélgetnek mindenféle zavaró tényező nélkül azokról a dolgokról, amik éppen a fejükben vannak.

A bejegyzés trackback címe:

https://playboypista.blog.hu/api/trackback/id/tr238789354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzerződésSertés 2016.06.08. 14:20:48

Aki nyugodt légkört akar otthon, az járjon az asszony kedvében. Régi bölcsesség.

*rockstar* 2016.06.08. 15:01:06

Elgépelés alert! "A női lapok természetesen tele vannak minenféle jótanáccsal."

csakférfi 2016.06.08. 15:31:58

@SzerződésSertés:
'1.Légy hű!Soha ne nézz meg más nőt a jelenlétében!Ne csald meg, ne nézz pornót.Ne flörtölj!
2.Minden nap biztosítsd hogy ő a legfontosabb valaki a világon neked,még a gyerekeidnél is.
3.Várd el ezt tőle is!
A poszt csak a felszínességtől óv!sok tanács = sok hiba.
:) :) :)

csakférfi 2016.06.08. 15:34:44

@Huffnágel Pista: Helyes asszonytartás???
Akkor a nők a Helyes férfitartásról fognak posztolni és ismét ott tartunk hogy a ......sehol!

Bambano 2016.06.08. 15:45:15

férj vagy? már elb..tad :P :P :P

csakférfi 2016.06.08. 15:56:55

A posztolónak:
-hosszú és jó házasság titka a sok aktív közös élmény, ezeknek pedig csak kisebb része keletkezik otthon a lakásban.
Tévedsz! A közös élmények (valódi intimitás) csakis az otthon meghittségében álakulnak ki.Erre ékes példa hogy idegen helyen sohasem alszol nyugodtan.Csakis otthon békében.Ha nincs közös élményetek lakáson kívül, akkor nem is lehettek boldogok?.Ehhez sok pénz és idő kell.Márpedig enélkül is lehet boldog egy házasság.Mivel sok országban nincs elég pénz sem nem idő,sem nem "all inculsive" -"velness hétvége "ajánlat.Mégis sok boldog házasság van ezen országokban.Sok a ferdítés és a valódi mély kapcsolati tanács.
:)
A TI házasságotok! legalább gondolj bele.Miért ez a sok "tevékenységi séma" ami lassan már közhelynek számít.Mégsem működnek a házasságok úgy ahogyan ezeket elvárják a felek.
gyanítom azért írod ezen sok-sok gondolatot és megoldó kulcsot,mert Te ezekben hiszel most.Mi lesz 30 év múlva ???Amikor már vének és öregek lesztek.hogyan bókolsz például neki?hová mentek majd élményekért amikor már kedvetek sem lesz kimozdulni a biztonságos falak közül?amikor már nem lesz munkahelyi "megbeszélnivaló"?akkor mit fogsz mondani és tenni.mert a tanácsaid jó része akkorra okafogyottá válik. Pl.-30 év múlva Te leszel az az ember aki mindig elmosogat a felesége helyett.Borzasztó unalmas férj leszel akkorra.
-"ha kettesben beszélgetnek mindenféle zavaró tényező nélkül azokról a dolgokról, amik éppen a fejükben van-------akkor meg arra fogsz ilyentén módon gondolni.Minden szabályt betartottam,minden "rossztulajdonságomat" elhagytam. Most ki is vagyok én ? Egy tökéletes férj ,vagy tökéletes ember.A kettő nem ugyanaz. :)

csakférfi 2016.06.08. 15:59:40

@Bambano: egyedül vagy?Még elb.aszni sem tudsz semmit. Akkor miért élsz?

KenceFince 2016.06.08. 16:05:07

Ez egy béta papucsférjnek a feminista hárpia nővel szembeni kapitulációja... Kis paródiaként egy komment a férfihangról:

"Kalman
2016. június 8. szerda 13:31
“Tudd meg, mi ez, és hagyj fel vele!”
Először csak nem hagyod a küszöbön a cipődet, hanem beteszed a szekrénybe. Aztán elmosogatsz magad után. Aztán megtanulod használni a WC-kefét. Aztán rájössz, hogy éjszaka is zavarod az asszonyt, ezért a kanapén alszol. Aztán kiderül, hogy büdöset szarsz, úgyhogy inkább a mekiben intézed el, otthon csak kisvécét szabad (de csak ülve). Aztán kiderül, hogy a kanapén maradnak a szőrszálaid, úgyhogy inkább bérelsz egy szobát a közelben aludni. Aztán kiderül, hogy nem kellemes a szagod, úgyhogy mielőtt elmész a közeli szobádba aludni kiszellőztetsz magad után (miután felporszívóztad a bőrödről leváló elhalt hámsejteket, amire időközben kiderült, hogy allergiás a macska).
Szerencsére én ezt mind megtettem, úgyhogy a feleségemnek egy rossz szava sincs rám, nyugodt béke honol az otthonunkban."

KalmanBlog 2016.06.08. 16:31:46

@KenceFince: Köszi, hogy átposztoltad! :-)

A bugyuta Pléhboy helyett olvassatok Huffnagelt!

Jokerpofa 2016.06.08. 19:03:07

@*rockstar*: Eddig jutottam :D
vajon melyik lapra gondol, amelyikben a 79 szexpóz, amivel elcsábíthatod a pasid típusu cikkek, és a 48 oldalnyi divatkatalóguson kívül van még valami

Huffnágel Pista · http://www.huffnagelpista.com 2016.06.08. 19:17:15

@csakférfi: Hol tartunk?

2016 van. Mára a feminizmus a világ minden részén fogyasztási cikké alacsonyította a nőket. Nem alkalmasak se társnak, se felségnek, se anyának. Emiatt már nálunk is igaz, hogy minden ötödik Férfi inkább a pornót választja a rövid vagy hosszútávú kapcsolat, eseteg házasság HELYETT.

Mivel ezek a mai nők a vaginájukon kívül semmi mást nem tudnak és nem is akarnak egy kapcsolatba beleadni, ezért kóklernek tartom azokat, akik a fenti cikbben is megfogalmazott "hogyan feleljünk meg ezeknek a túlárazott, mihaszna mai nőknek? szemléletet szorgalmazzák.

A nők számára már egy kapcsolat is olyan, mint egy munkahely, hát még a házasság. Hiába tanulnak, hiába dolgoznak és építenek karriert, párt még mindig a náluknál jobban kereső Férfiak közül választanak.

Nincs is ezzel semmi baj, de ha ez így van, akkor az a maradék 80%-nyi, hagyományőrző Férfinak egyáltalán nem megfelelni kell ezeknek a túlzott női igényeknek és elvárásoknak, hanem mindegyik jobban teszi, ha inkább egyfajta munkáltató szemlélet alakít ki a párkapcsolatban.

Ez a helyes statégia akkor, ha egyre kevesebb eszkimóra jut egyre több főka, nem?

Én azt szoktam tanácsolni a hagyományőrzőknek, hogy írják össze, havonta pontosan mennyi pénzbe, időbe és energiába kerül kedvenc szexháziállatuk tartása. Vezessenek pontos statisztikákat a párjukra fordított költéseikről, és arról is, hogy ennek fejében mit kaptak cserébe.

Félévente, évente aztán érdemes partnerünkkel ezen kimutatások alapján a multinacionális cégek gyakorlátának megfelelően egy kiértékelő megbeszélést tartani, amiben áttekintjük az elmúlt időszakot és felhívjuk kedvesünk figyelmét a mulasztásokra, elmaradásokra és megdícsérjük azért, amiért megérdemli.

Eközben természetesen folyamatosan interjúztatnunk kell az utánpótlást, hiszen soha nem lehetünk biztosak benne, mikor bukkan fel a húspiacon egy olyan nő, akitől ugyanilyen szintű szolgáltatást kaphatunk kedvezőbb áron, vagy ugyanennyi pénzért magasabb szintű szolgálattást nyújt.

Az öreg Hugh Hefner szokta mondani, hogy New York-ban mindig akad egy nő, akinek szökébb a haja, és/ vagy hosszabb a combja. 2016-ra igaz lett ez a fejlett nyugati világ minden pontján.

És ez még még csak az online pornó hatása, a szakértők szerint tíz-tizenöt év múlva terjednek el a kereskedelemben kapható szexrobotok. Az addig hátralevő időben pedig a VR technológia fog újabb Férfitömegeket leszoktatni az analóg nőkről.

www.huffnagelpista.com/blog/szexrobot_feminista_panik

gumirocker 2016.06.08. 21:04:22

Én azt szoktam tanácsolni a hagyományőrzőknek, hogy írják össze, havonta pontosan mennyi pénzbe, időbe és energiába kerül kedvenc szexháziállatuk tartása. Vezessenek pontos statisztikákat a párjukra fordított költéseikről, és arról is, hogy ennek fejében mit kaptak cserébe.

Félévente, évente aztán érdemes partnerünkkel ezen kimutatások alapján a multinacionális cégek gyakorlátának megfelelően egy kiértékelő megbeszélést tartani, amiben áttekintjük az elmúlt időszakot és felhívjuk kedvesünk figyelmét a mulasztásokra, elmaradásokra és megdícsérjük azért, amiért megérdemli.

Nem lepődnék meg, ha a munkavállaló rövid időn belül állásinterjúkra kezdene járni...:-))

gumirocker 2016.06.08. 21:05:14

"Én azt szoktam tanácsolni a hagyományőrzőknek, hogy írják össze, havonta pontosan mennyi pénzbe, időbe és energiába kerül kedvenc szexháziállatuk tartása. Vezessenek pontos statisztikákat a párjukra fordított költéseikről, és arról is, hogy ennek fejében mit kaptak cserébe.
Félévente, évente aztán érdemes partnerünkkel ezen kimutatások alapján a multinacionális cégek gyakorlátának megfelelően egy kiértékelő megbeszélést tartani, amiben áttekintjük az elmúlt időszakot és felhívjuk kedvesünk figyelmét a mulasztásokra, elmaradásokra és megdícsérjük azért, amiért megérdemli."

Nem lepődnék meg, ha a munkavállaló rövid időn belül állásinterjúkra kezdene járni...:-))

csakférfi 2016.06.08. 22:32:12

@Huffnágel Pista: Ezt komolyan gondolod vagy szívatsz?
Tartozik-követel a kettős könyvvitel alapja.Ezen az elven továbbmenve. Számoljuk ki hogyan jövünk ki jobban ha időnként némi pénz vagy anyagi ellenszolgáltatásért veszel élvezetet.A zaciból hozol egy gyereket így megspórolsz több hónapnyi aggódást és nőgyógyászati összeget.Így az az illúziód támad hogy élsz.Mivel az élvezeteket pénzért megveheted.
a valóság ennél sokkal egyszerűbb.Az ösztön minden embernél hogy szeressen egy másikat.lehetőleg szerelemmel és ellenkező neműt.amennyiben Téged akkora sérelem ért hogy ilyentén módon kerülöd a szenvedést----hogy szenvedélyt veszel---akkor csakis ömagadat tudod elviselni ,másik embert nem.Ez ellentmond a társas lény jelzőnek.Így ezekkel az ellentmondásokkal együttélni előbb utóbb biztosíték kiégéshez vezet az elmédben.Ez meg előrevetíti a változást a testedben.
Végül is a Te életed.Sorsod.
ha szívatsz akkor vedd semmisnek a jövődet.Ha nem akkor meg készpénznek.
:)

Huffnágel Pista · http://www.huffnagelpista.com 2016.06.08. 22:39:51

@csakférfi: 2016 van.

"A Ronaldo-féle családmodell pontosan azt mutatja, hogy feleslegesen aggódnak a konzervatívok a hagyományos családmodell válsága miatt. Tévednek a feministák is, amikor arról picsognak, hogy ők nőként miért nem szülnek. A civilizációnk fennmaradásához egyáltalán nincs szükség a hagyományos értelemben vett családokra. A civilizáció fennmaradáshoz egyedül csak és kizárólag apákra van szükség."

www.huffnagelpista.com/christiano-ronaldo-a-maga-utjat-jaro-szingli-apuka.html

Csőszbocskor 2016.06.08. 23:44:08

Annak, ha azok akik nem jutnak puncihoz, elhitetik magukkal, hogy a punci nem is jó dolog és pornón, szexroboton vegetálnak, megvan az az előnye, hogy kisebb valószínűséggel örökítik tovább a génállományukat.

csakférfi 2016.06.09. 12:24:40

@Huffnágel Pista: 2016 van?????
Ézsiás próféta könyve 3. fejezet I.e sokkal

13
Népem nyomorgatói gyermekek, és asszonyok uralkodnak rajta; népem! a te vezéreid hitetők, és ösvényidnek útját elrejtik előled.

Ezt nem nevezném fejlődésnek.Nem is civilizációnak.Tudod én nem hiszek istenekben,sem embereknek.A magam eszétől vagyok ........csak férfi.Hazugságokat pedig rühellem.
Az hogy Te és a hozzád hasonló emberek milyen következtetéseket és jövőképeket vetítenek modernizáció címen,nos az a sértettségetek fokától függ.Semmi modernet nem látok a mai társadalomban a bibliai időktől fogva.Most komolyan mégis mit hisztek???

csakférfi 2016.06.09. 12:36:55

@Huffnágel Pista: Bakker!!!Ezt Te írtad?Mármint a cikket.Bálványoztok "példaképeket".Benyaltok csontig egy labdakergető majomnak,aki a Ti pénzeteken kőgazdag lett.Hol vannak hát akkor a férfiak???
“A fiamnak nincs szüksége anyára. Neki itt vagyok én.” ​
öcsém ekkora marhaságot.20-30 év múlva bebizonyosodik hogy a gyerek egoistább önzőbb az apjánál és megtalálják majd valahol félúton a kábulat és az összeomlás határán, egy lebujban------Mert nem tudja valójában kicsoda. Ha hinnék,így kiálltanék. ISTENEM!
süti beállítások módosítása