Itt van Amerika

Ilyen ma a Playboy az USA-ban

2016. május 21. - Bus István

Még első bejegyzésemben írtam, mennyire meglepett tavaly októberben, hogy megváltozik az amerikai Playboy. Bár igazából nem is a meglepetés a jó szó. Inkább mélyen megérintett. Aztán, amikor idén márciusban megjelent az első "új" tengeren túli magazin, még nagyobb volt a csodálkozás. Döbbenetesen megváltozott az újság. Nem a potmétereket csavargatták, nem reszelgettek rajta, hanem visszanyúltak a kezdetekhez, megnézték, mik az alapértékek, aztán ezek mentén egy teljesen új lapot készítettek. Most jelent meg a harmadik példány a megújítás óta, és időközben rájöttem, elég sok minden tetszik benne. Érdemes inspirációkat meríteni belőle. (És jelen esetben a szót nem a bullshit-magyar szótár megfelelőjeként értelmezem, mármint hogy inspiráció = pofátlan nyúlás.)

És most megmutatom, hogy néz ki az amerikai Playboy manapság. Befotóztam néhány oldalt a mobilommal a konyhapulton. Íme.

Ez ítt a címlap, rajta Eugena Washingtonnal, aki tavaly már szerepelt a decemberi lapszámban, idén pedig az Év Playmate-je lett. A címlap jóval letisztultabb, címlapszöveg szinte nincs is rajta. A lap papírja is más, a címlapon nincs lakk és nem csillog semmi. A formátum pedig a téglalaptól inkább a négyzetes alak felé tendál.

 img_7316.jpg

Ez meg itt a tartalomjegyzék oldalpárja.

tartalomjegyzek.jpg

Hipszteres témaválasztás is van bőven. Itt a lap elejéről egy cikk arról a trendről, hogy a gourmet kajákat fűvel is meg lehet bolondítani.

fukaja.jpg

Még egy hipszteres-érdekes dolog: mégsem Jeff Goldblum, hanem az E-bicikli menti majd meg a világot?

e-bike_1.jpg

Ha már közlekedés: az autós rovat egy oldal lett. Egy strandra való, retrósított Volkswagen került ebbe a számba.

buggy.jpg

Itt egy cikk Alexis Wilkinsonról, aki a Harvard egyetem humormagazinjának első fekete főszerkesztője volt, majd a HBO-n futó Veep című szatirikus politikai sorozat legfiatalabb írója lett.

alexis.jpg 

Külön frankó (elnézést!), hogy lett James Franco-nak is saját rovata, a Francofile. A hollywoodi színész intellektuális interjúkat készít. Most éppen Tom Bissell íróval, akit drogokról, videojátékokról és a The Room című kultfilm örökségéről kérdez.

franco.jpg

A seggfej politikusok Amerikában megkapják a magukét. Konkrétan kiröhögik őket. (De lehet, hogy aztán meg is választják, persze.)

trump.jpg

Na jó, nem élek vissza senki türelmével. Tessék, a címlaplány, Eugena Washington dupla oldalon.

eugena.jpg

Josie fotósorozata pedig így kezdődik. A címszerkezet mindig a modell aláírása. És nincsen frontal nudity, azaz cici és punci.

josie_nyito.jpg

Josie még:

josie_meg.jpg

És Josie a centerfoldon, azaz, a kihajthatós poszteren:

josie_centerfold.jpg

A lapban található még zenei kritika az EDM-ről, azaz, az elektronikus tánczenékről, interjú egy dél-afrikai komikussal, tanácsadó rovat arról, hogy vajon a heteroszexuálisok is művelhetik-e a chemsex-et. Terjedelmi okokból nem másolom ide az egész amerikai Playboyt, de talán ennyiből is látszik, merrefelé mozdul a brand odaát. 

Ha a magyar Playboyra vagy kíváncsi, itt, meg itt meg itt nézhetsz bele.

Ha pedig véleményed van, nyugodtan szólj hozzá alább. Érdekel, mit gondolsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://playboypista.blog.hu/api/trackback/id/tr188736008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.05.21. 14:20:22

Tehát hipsztereknek es sötétzöldeknek való valami, cici nélkül.

Bus István 2016.05.21. 14:24:11

Ennél azért több. De van benne egy ilyen kanyar is.

for-avar 2016.05.21. 17:22:32

nem bullshit...hanem tömény de mégis híg fos...
megvanpdfben 1984-2012ig...láttam mi a különbség
Megvan a magyar összes papírban 89-12-től
a második nekifutás óta de két éve folymatosan csökken a szint. Beleolvadt a kistesó lap a CKM mindent akar semit sem tud mégse...felesleges menő hülyegyerek oldalakkal. Olyanok amelyek egy 18-25 éves egyetemista lapjában elmegy...de itt
A Playboy egy szint volt...volt...azzal hogy erőltette a pénztelen olcsó gatyi dolgokkal teleszórt lapot a fiatalok felé is fordítani saját csapdájába esett
Talán 20éve le kellett volna a tulajnak tenni és kivonulni...de akkor nincs ingyen UBN(univerzál blond numera)

Advanced Flight 2016.05.22. 00:56:07

Retro fíling - amúgy bejövősebb, mint a sok agyonretusált, műcicis, pornósfejű luvnya.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.05.22. 06:56:05

@Advanced Flight: mármint mi? Az újságról beszélsz? Mert mi igen, nem a nőről

ipszilongeneracio 2016.05.22. 11:04:11

A Playboyra már ráfért egy kis vérfrissítés. A letisztult címlap és belső kimondottan tetszetős, jó ez a retro dizájn. Abban szerintem mind egyetértünk, hogy az agyonphotoshopolt műanyag nőknél minden jobb, még ez a visszafogott mostani irány is. Én nem érzem, hogy a tartalom annyit romlott volna. Mondjuk nem ez a szám a legjobb példa a jó cikkekre, de azt is el kell fogadni, hogy nyitni kell a mai húszasok felé, mert ők lesznek a jövő olvasói. De a lényeget szerintem az új Playboy jobban megfogja, az pedig egy életérzés átadása.

Ami az itthoni helyzetet illeti, én pont mostanság (az elmúlt fél évben) vettem észre, hogy érdemes újra venni a lapot, mert tud valami olyat adni, amit a netes oldalak vagy más print nem. Annak viszont örülnék ha itthon is átesne a lap egy ilyen arculatváltáson, a tartalom viszont korrekt.

Advanced Flight 2016.05.23. 00:25:34

@enpera: te többen is vagy? :-)
Amúgy az újságról is beszéltem, meg a benne szereplő csajokról is.
süti beállítások módosítása